HUAWEI Finlandiya’daki Yeni Sağlık Laboratuvarı ile Sektörü Güçlendiriyor

HUAWEI Finlandiya’daki Yeni Sağlık Laboratuvarı ile Sektörü Güçlendiriyor

ABONE OL
8 Kasım 2023 16:22
HUAWEI Finlandiya’daki Yeni Sağlık Laboratuvarı ile Sektörü Güçlendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen ay Barselona’da düzenlenen Fashion Forward lansmanında HUAWEI’nin en son giyilebilir teknoloji inovasyonunu gördüğümüzü düşündüğümüz anda, HUAWEI giyilebilir ürün stratejisiyle bir sonraki adımını attı bile. Diğer markalar birbiri ardına parlak yeni ürünler piyasaya sürmek için çabalarken, HUAWEI bunun yerine giyilebilir teknoloji inovasyonunu ilerletmek için Finlandiya’nın Helsinki kentinde yeni bir araştırma laboratuvarı kurdu. Bu alışılmadık bir hamle gibi görünse de markanın giyilebilir ürünlerinin kalitesine ve kullanıcı deneyimine olan bağlılığını gösteren sağlıklı bir adım.

En yeni akıllı saati HUAWEI WATCH GT 4, HUAWEI Health Lab deneyiminin ayrılmaz bir parçası olacak ve kullanıcılara saatin çeşitli özelliklerini ve yükseltilmiş algoritmalarını deneyimleme fırsatı verecek. Saat, piyasaya sürüldüğünden bu yana ileri görüşlü tasarım özellikleriyle övgü alırken, laboratuvarın araştırma olanakları, Stay Fit kalori izleyicisinden en güncel TruSport işlevlerine kadar saatin gelişmiş sağlık ve fitness izleme özelliklerini öne çıkaracak.

20’den Fazla Spor Türünü Kapsayan Dünya Standartlarında Araştırma Ekipmanı

Çin’de Xi’an ve Songshan Lakes’de iki başarılı Sağlık Laboratuvarının kurulmasının ardından, HUAWEI’nin akıllı giyilebilir Ar-Ge ekibi araştırma çabalarını küreselleştirmeyi planlamaya başladı. Avrupa’da bir HUAWEI Sağlık Laboratuvarı planları ilk olarak HUAWEI’nin Ipsos ile işbirliği içinde bölge genelinde 8.000 katılımcıyla gerçekleştirdiği ve Avrupalıların büyük bir kısmının (ankete katılanların %91’i) sağlıkla ilgili yaşam tarzlarının en az bir yönünü iyileştirmek istediğinin ve Avrupalıların %50’sinin fiziksel uygunluk seviyelerinden memnun olmadığının ortaya çıktığı bir anketle başladı.

Finlandiya’daki laboratuvarda tekerlekli sandalye sporlarını da içeren çok fonksiyonlu bir koşu bandı, derinlemesine koşu istatistikleri için aletli bir koşu bandı, çeşitli cross-trainer ve kardiyo egzersiz ekipmanlarının bulunduğu bir açık spor salonu alanı, gelişmiş bir kayak simülatörü ve ters akımlı bir havuz bulunmaktadır; bunların her biri Avrupalı kullanıcıların popüler spor ilgi alanlarıyla uyumludur. Statista tarafından yayınlanan bir ankette, en üst sıralarda yer alan sporlardan bazılarının koşu, kayak, bisiklet ve yüzme olduğu ortaya çıktı. 20’den fazla spor dalını kapsayan Health Labs’in birçok istasyonunda, acemi ya da profesyonel Avrupalı kullanıcılar fitness yeteneklerini test edebilecek ve geliştirebilecekler.

 

Özellikle kayak simülatörü ve ters akıntı havuzu, makinelerin koşullarının gerçek hayattaki ortam koşullarını taklit etmesini sağlayan özelliklere sahiptir. Örneğin kayak simülatörüne ayarlanabilir hız, eğim ve interaktif rotalar ve direkler eklenirken, ters akıntı havuzuna ayarlanabilir sıcaklık, kalite ve 350 m3/saate kadar akım debisi üretebilen dinamik su jetleri eklenerek performansı optimize eden “sonsuz” bir mesafe yaratılıyor.

HUAWEI’nin En Gelişmiş Akıllı Saat Teknolojilerinin HUAWEI WATCH GT 4 ile Entegre Edilmesi

HUAWEI WATCH GT 4, yakın zamanda piyasaya sürülmesinin ardından üst düzey tasarımları ve gelişmiş sağlık izleme özellikleriyle büyük övgü topladı. Ancak bu iki yönü üzerinde bu kadar çok durulurken, saatin fitness izleme yeteneklerini de kanıtlama zamanı gelmiş gibi görünüyordu. HUAWEI Sağlık Laboratuvarı, saatin spor işlevlerini test etmek için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Laboratuvar, Stay Fit kalori izleyici, geliştirilmiş bütünsel aktivite değerlendirme özellikleri Activity Rings ve 100’den fazla spor moduna sahip bilimsel tabanlı bir fitness çerçevesi olan TruSport gibi yeni tanıtılan özellikleri içeren günlük araştırma oturumları için HUAWEI WATCH GT 4’ü kullanacak.

Aslında TruSport™, Finlandiya topraklarında, HUAWEI tarafından kurulan Helsinki Araştırma Merkezi’nde oluşturuldu. Bilimsel spor yönetim sistemi, maksimum oksijen alımı, kalori, aerobik/anaerobik antrenman basıncı, antrenman yükü, toparlanma süresi, performans tahmini ve insan hareketi altında gerçek zamanlı performans gibi yedi ana spor fizyolojisi göstergesini akıllıca deşifre edebiliyor. Bu istatistikler sayesinde TruSport, kullanıcıların koşu kabiliyetini ölçebilir, antrenman verilerini kaydedip analiz edebilir, kişiselleştirilmiş antrenman önerileri ve antrenman planları sunabilir ve kullanıcıların bilimsel bir spor ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmelerine yardımcı olabilir.

Öte yandan, kalori algılama özelliği Stay Fit, kalori alımına ve yakımına göre enerji harcamasının doğruluğunu artırmak için bir AI algoritması kullanır. Ayrıca, HUAWEI’in en güncel TruSeen 5.5+ kalp atış hızı izleme teknolojisi tarafından destekleniyor ve bu da sektörde kullanılan ana akım algoritmalara kıyasla daha yüksek bir kalori izleme doğruluğu getiriyor. Aktivite halkaları ile birlikte, Laboratuvardaki katılımcılar her eğitim bölgesinde gerçekleştirdikleri aktivite seviyesini kolayca takip edebilir, onlara ilerlemelerinin gerçek zamanlı istatistiklerini verir ve performanslarını yerinde değerlendirmelerine olanak tanır.

HUAWEI WATCH GT 4, HUAWEI Sağlık Laboratuvarı’nda insan kardiyopulmoner kapasitesini (maksimum O2 hacmi) değerlendirmek için de kullanılıyor, bu da araştırmacıların spor performansını daha bilimsel olarak değerlendirmelerine ve hatta egzersiz güvenliğini artırmak için insan spor yeteneğini daha doğru bir şekilde puanlamalarına olanak tanıyacak.

Spor Bilimi ve Giyilebilir Teknolojinin Araştırma Odaklı Geleceği

Genel olarak HUAWEI Sağlık Laboratuvarı, sadece HUAWEI’nin gelecekteki yenilikleri için değil, bir bütün olarak sektör için de iyi haber anlamına geliyor. Laboratuvar, HUAWEI’nin spor bilimleri araştırma programlarını geliştirmek için bölgedeki yerel ve bölgesel kurumlarla simbiyotik ortaklıklar kurması için bir yol sağladı ve HUAWEI, akıllı saat teknolojilerini araştırma yapmak için ana araç olarak sağlayan bir endüstri ortağı olarak hareket ediyor.

Şirket, laboratuvarlarında ve gelecekteki akıllı giyilebilir cihazlarında engelli sporları algılama algoritmaları geliştirmek amacıyla Avrupa’da engelli sporları konusunda uzmanlaşmış kurumlar ve uzmanlarla ortaklık kurmayı planladığını ifade etti. Bu başarılı bir şekilde ilerlerse, spor sektöründe kapsayıcılığı artırabilir ve akıllı saat pazarındaki mevcut bir boşluğu doldurabilir.

Devam eden kardiyovasküler sağlık araştırma iş birliklerinin yanı sıra HUAWEI, sağlık araştırma ortaklıklarını daha fazla Avrupa sağlık enstitüsüne genişletmek için de çalışıyor. Bu, temel olarak, tescilli kan şekeri fraktal boyut algoritmaları aracılığıyla kullanıcılara hiperglisemi riskinin erken tanımlanmasında yardımcı olacak kan şekeri sağlık araştırmasını içeriyor.

Helsinki’de HUAWEI Sağlık Laboratuvarının kurulması, şirketin giyilebilir cihazlarını yalnızca moda odaklı bir yönde değil, aynı zamanda yenilikçi teknolojisinde de büyütmeyi hedeflediğini açıkça ortaya koyuyor.

 

HUAWEI’nin Watch GT 4 Serisi akıllı saatleri Türkiye’de HUAWEI Online Mağaza üzerinden 6.999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aşağıda listelenen kupon kodları kullanılarak 300 TL kupon indiriminin yanında 449 TL değerinde 1 yıl uzatılmış garanti veriliyor. 1.199 TL değerindeki FreeBuds SE 2 bluetooth kulaklıklar da saatlerin hediyeleri arasında.

 

AGT4PR450G – 450 TL kupon 41mm Altın için geçerli.

AGT4PR300 – 300 TL Kupon diğer tüm renklerde geçerli.

 

https://consumer.HUAWEI.com/tr/wearables/watch-gt4/buy/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ