Binance, Deprem Kurtarma Çalışmaları için AHBAP’a 100.000 Dolar Tutarında Bağışta Bulundu
  • Teknohigh
  • Kripto Para
  • Binance, Deprem Kurtarma Çalışmaları için AHBAP’a 100.000 Dolar Tutarında Bağışta Bulundu

Binance, Deprem Kurtarma Çalışmaları için AHBAP’a 100.000 Dolar Tutarında Bağışta Bulundu

ABONE OL
9 Kasım 2023 00:16
Binance, Deprem Kurtarma Çalışmaları için AHBAP’a 100.000 Dolar Tutarında Bağışta Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası ve önde gelen blockchain altyapı sağlayıcısı olan Binance, Türkiye’nin saygın sivil toplum platformu AHBAP’a 100 bin dolar tutarında kripto para bağışı yaptığını duyurdu.

Binance’in deprem bölgesinde halihazırda süren yeniden inşa çalışmalarının bir parçası olma isteğinin önemli bir göstergesi olan bu bağış, doğrudan depremden etkilenen aileler için depreme dayanıklı çelik evler inşa etmek için kullanılacak.
Müzisyen Haluk Levent tarafından Temmuz 2017’de kurulan AHBAP platformu, o günden bu yana ülke çapında çeşitli yardım ve kurtarma organizasyonları gerçekleştirerek son derece başarılı çalışmalara imza attı. Bu yılın başlarında ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinin ardından AHBAP, ilgili bölgelere yardım ve destek sağlamak için diğer STK’larla işbirliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Platformun bu konudaki en önemli girişimlerinden biri de, felaket sonrasında evlerini kaybeden aileler için depreme dayanıklı çelik evler inşa etmek. Bunun yanı sıra eğitim de, platformun önemli çalışma alanlarından bir tanesi.

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, söz konusu iş birliğine ilişkin “İyileştirme ve yeniden inşa girişimleri, yıkıcı bir doğal afetin ardından toplumun ve bölge ekonomisinin toparlanmasına yardımcı olmak için kilit öneme sahip ve bunun için ciddi oranda zaman, çaba ve kaynak gerekir. Binance, AHBAP ile ortaklık kurarak toparlanma sürecine katkıda bulunmak ve ihtiyacı olanlar için pratik çözümler yaratabilecek destekler sağlamak istiyor.” yorumunda bulundu.

AHBAP’ın Kurucusu ve Başkanı Haluk Levent ise, “Güvenli bir eve sahip olmak, mağdur aileler için son derece önemli. Zira bu ailelerin hayatlarına yavaş yavaş normallik, istikrar ve bağımsızlık kazandırmalarına yardımcı oluyor. Binance’in bugünkü bağışı AHBAP’ın çabalarını büyük ölçüde destekleyecek ve daha fazla aileye fayda sağlamamıza olanak tanıyacak. Bu aynı zamanda kripto paranın iyilik için nasıl kullanılabileceğinin de bir kanıtıdır. Binance’e blockchain’in dönüştürücü gücünü bize gösterdiği için teşekkür ederim.” dedi ve ekledi: “

“Evlerin yeniden inşasına yönelik çalışmaların yanı sıra eğitim de AHBAP’ın bir diğer önemli önceliği. Bugüne kadar bağışlar yoluyla deprem bölgesinde 16 okulun açılmasını sağladık. Umuyoruz ki, çocukların mümkün olan en kısa sürede okula dönmelerine yardımcı olarak ailelerin hayatlarını yeniden inşa etme çabalarında kendilerini daha güvende ve desteklenmiş hissetmelerini sağladık.”
Bu bağış, Binance’in yardım ve kurtarma çalışmaları sırasında blockchain’in kullanım alanlarını genişletmeye yönelik çabalarının da bir parçası. Daha önce de yaşanan depremin ardından Binance, bir airdrop aracılığıyla felaketten etkilenen Türk kullanıcılara her biri 100 BNB değerinde doğrudan finansal yardım sağlamıştı. Buna ek olarak acil durum malzemeleri tedarik etmek amacıyla kripto bağış kabul eden STK’ların yardımıyla bir Acil Durum Çağrısı da başlatmıştı. Binance, sahip olduğu geniş ekosistem ve güçlü topluluğuyla bir kriz sırasında ve sonrasında kriptonun iyilik amaçlı kullanılabildiğini ortaya koydu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ