Eşarj’dan Ankara’nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu
  • Teknohigh
  • Otomobil
  • Eşarj’dan Ankara’nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu

Eşarj’dan Ankara’nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu

Eşarj, Aynı Anda 20 Araca Hizmet Veren Şarj İstasyonunu Ankara’da Açtı

ABONE OL
19 Kasım 2023 22:37
Eşarj’dan Ankara’nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip ve Enerjisa Enerji’nin hisselerinin tamamına sahip olduğu elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj, elektrikli araç sayısının her geçen gün arttığı Ankara’da, şarj istasyonu ihtiyacına aynı anda en fazla araca hizmet verebilen şarj alanını Armada AVM’de kurarak yanıt verdi.

Müşterilerine hızlı ve avantajlı şarj imkanları sunma amacıyla 2023 yılı sonuna kadar ulaşmayı hedeflediği 1.000 istasyona doğru kararlı adımlarla ilerleyen Eşarj, Türkiye’deki ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonu ağı olma özelliği ile de kaynağının temiz enerji olduğu elektrikli şarj istasyonlarında kısa sürede şarj deneyimini  sunuyor.

Eşarj, 75’ten fazla şehirde 800 istasyona ulaşmış durumda

Sektörün ilki olarak arka arkaya yaptığı yatırımlar ve yenilikçi uygulamalar ile ‘ilklerin şirketi’ unvanına sahip olan Eşarj, Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ile beraber yatırımlarını hızlandırıyor. 2008 yılında kurulan ilk elektrikli araçlar şarj istasyonu oyuncusu olarak Eşarj, 75’ten fazla şehirde ve yaklaşık 600 yüksek hızlı (DC) olmak üzere toplam 800 adet istasyona ulaşmış durumda. Bu istasyonlarda 1.400 üzerinde soket ve 50 MWh’in üzerinde kurulu güce sahip olan Eşarj, global markaların elektrikli araç modelleri ile Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un satışlarının artması ile birlikte artan şarj istasyonu ihtiyacına da hızlıca cevap veriyor.

 Ankara’daki 200’ün üzerinde hızlı şarj istasyonu soketinden 100’den fazlasına sahip olan ve bölgedeki liderliğini sürdüren Eşarj, şimdi müşterilerine sunduğu deneyimi daha da iyileştirmek için Ankara Armada AVM’nin açık ve kapalı otoparklarında kurduğu istasyon alanında 9 DC ve 2 AC şarj cihazı ile toplamda 1 MWh kurulu güce sahip cihazlarla aynı anda 20 araca şarj hizmeti verebilecek.

Ankara’nın aynı anda en fazla sayıda araca hizmet vereceği şarj noktası olan Eşarj istasyonunda farklı kW’larda cihazlar bulunurken, elektrikli araç sahipleri ağırlıklı olarak 120kW gücünde cihazlarla şarj deneyimini tecrübe edebilecekler. Sürücüler AVM’de vakit geçirirken istasyonda hızlı ve avantajlı bir şekilde araçlarını şarj edebilecek.

“Türkiye elektrikli araç şarj istasyonu ağının yüzde 20’sini Eşarj olarak biz yönetiyoruz.”

 Elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarıyla müşterilerine en iyi ve en hızlı deneyimi yaşatmaya devam edeceklerini dile getiren Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, “Türkiye’nin ilk elektrikli şarj operatörü olarak sektöre öncü uygulamalar geliştiriyor ve her yeni istasyon ile ülkemizin elektrikli araçların yaygınlaşması hedefine doğrudan katkıda bulunmuş oluyoruz. EPDK’nın son verilerine göre Türkiye’de yaklaşık her 14 araca bir DC şarj noktası düşüyor ve araç başına düşen DC şarj noktası açısından Türkiye Avrupa genelinde 1. sırada bulunuyor. Bununla beraber 60 bin’in üzerinde elektrikli araç parkı bulunuyor; fakat hem global markaların elektrikli araç modellerinin yaygınlaşması hem de yerli otomobilimiz TOGG ile birlikte bu ihtiyaç günden güne artıyor. Türkiye elektrikli araç şarj istasyonu ağının yüzde 20’sini Eşarj olarak biz yönetiyoruz. Ankara’nın en önemli güzergahlarında ve AVM’lerinde bulunan 200’ün üstünde DC soketin 100’den fazlası Eşarj olarak bize ait. Armada AVM’de açtığımız yeni şarj istasyon alanı ile de aynı anda 20 araca şarj hizmeti verebilen bir ‘hub’ oluşturmuş bulunuyoruz. 2023 sonuna kadar 81 ilde en az 1 yüksek hızlı (DC) olmak üzere toplam 1.000 istasyon kurma hedefimize emin adımlarla ilerlerken önemli bir kilometre taşı olan bu istasyon alanında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

İlklerin şarj operatörü Eşarj

Elektrikli araçların karbon emisyonlarını azaltmada tam potansiyellerine ulaşmaları için çalışan Türkiye’nin ilk şarj operatörü olan Eşarj, yenilebilir enerji sertifikası alan ilk şarj operatörü (IREC, YEK-G), ilk DC şarj istasyonu ve elektrikli araç markaları ile anlaşmalı ilk şarj operatörü unvanına sahip.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ