Türk Telekom’un Katkılarıyla AKM’de Erişilebilir Sanat Etkinlikleri
  • Teknohigh
  • Genel
  • Türk Telekom’un Katkılarıyla AKM’de Erişilebilir Sanat Etkinlikleri

Türk Telekom’un Katkılarıyla AKM’de Erişilebilir Sanat Etkinlikleri

ABONE OL
11 Mart 2024 09:54
Türk Telekom’un Katkılarıyla AKM’de Erişilebilir Sanat Etkinlikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Telekom, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürerek, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) erişilebilir sanat etkinliklerini desteklemeye devam ediyor. Şirketin başlattığı “Erişilebilir Tiyatro” projesi, görme ve işitme engelli sanatseverlere farklı bir sanat deneyimi sunuyor.

AKM’de gerçekleştirilen bu projeler arasında “Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi” ve “Sesli Adımlar” gibi etkinlikler de bulunuyor. Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, Türk Telekom’un “Türkiye’ye Değer” anlayışı doğrultusunda, AKM’nin erişilebilirliğini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini vurguladı.

“Erişilebilir Tiyatro” projesi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu iş birliğiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında AKM’deki belirlenen Devlet Tiyatrosu oyunlarında canlı betimleme, sahne turu ve üst yazı uygulamalarıyla engelleri aşan bir sanat deneyimi sunuluyor.

Arif Sancaktaroğlu, projenin önemine değinerek, AKM’nin kalbinde yer alan Türk Telekom Opera Salonu isim sponsorluğuyla herkesin kültür sanat aktivitelerine katılım sağlayabileceği bir mekân oluşturduklarını belirtti. Türk Telekom’un erişilebilirlik kapsamındaki projelerinden “Sesli Adımlar” uygulaması, görme ve işitme engelli sanatseverlere AKM’nin açık ve kapalı alanlarında yardıma ihtiyaç duymadan hareket etme olanağı sunuyor.

Sanatseverler, “Erişilebilir Tiyatro” projesi kapsamında izledikleri “Seneye Bugün” oyununda canlı betimleme, sahne turu ve üst yazı uygulamalarıyla oyunu deneyimliyor. Bu sayede, görme ve işitme engelli sanatseverler için de erişilebilir bir sanat deneyimi sağlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ