DenizBank, Biyometrik Kart ile Parmak İzi Kullanarak Güvenli Ödeme Sistemini Başlatıyor

DenizBank, Biyometrik Kart ile Parmak İzi Kullanarak Güvenli Ödeme Sistemini Başlatıyor

ABONE OL
15 Mart 2024 10:52
DenizBank, Biyometrik Kart ile Parmak İzi Kullanarak Güvenli Ödeme Sistemini Başlatıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DenizBank, ödeme işlemlerinde şifresiz ve temassız limiti ortadan kaldıran, finansal güvenliği artıran Biyometrik Kart’ı sunarak yenilikçi bir adım attı. Parmak iziyle çip teknolojisini bir araya getiren DenizBank Biyometrik Kart, kullanıcıların parmaklarını kart üzerindeki sensöre yerleştirerek kartlarını ödeme noktasındaki temassız alana okutmalarını sağlıyor. Ardından, biyometrik kimliklerinin doğrulanması ve dijital olarak sistemde saklanan parmak iziyle eşleşmesiyle birlikte ödemelerini saniyeler içinde tamamlayabilirler. DenizBank Biyometrik Kart öncelikle limitli sayıda üretilerek müşterilere sunulacak olup, ilerleyen süreçte tüm kanallardan başvurular kabul edecek.

DenizBank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ayşenur Hıçkıran, ödeme sistemlerindeki dönüşümün hızla devam ettiğini belirterek, biyometrik kimlik doğrulama teknolojisinin finansal güvenliği önemli ölçüde artırdığını vurguladı. Hıçkıran, DenizBank’ın müşterilerinin hayatına değer katan bir kurum olduğunu ve güvenlik, hız ve pratiklik gibi temel ihtiyaçlara yanıt veren bir vizyonla hareket ettiğini ifade etti. Ayrıca, teknoloji ve inovasyondaki güçleriyle sektördeki yenilikleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Gelecekteki ödeme yapılarının temassız ve mobil odaklı olacağı bilinciyle güvenli ödeme teknolojilerine yoğun olarak yatırım yapacaklarını ve Biyometrik Kart ile parmak izi okutma ve şifresiz ödeme gibi yenilikleri sunduklarını belirtti. Hıçkıran, ilerleyen dönemlerde ülkelerini ve sektörlerini ileriye taşıyacak inovasyonlar geliştirmek için aynı kararlılıkla çalışacaklarını ifade etti.

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, DenizBank ile gerçekleştirdikleri iş birliğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, kart sahiplerine güvenli, hızlı ve akıcı bir ödeme deneyimi sunmanın öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. DenizBank Mastercard Biyometrik Kart’ın, çip teknolojisiyle parmak izini bir araya getirerek, kart sahiplerinin kimliklerini güvenli şekilde doğrulamalarını sağladığını belirtti . İşlem tamamen kart içinde gerçekleştiği için işletmelerin veya kart kabul eden finansal kuruluşların ekstra bir şey yapmasına gerek olmadığını ifade etti . Gürdal ayrıca, Mastercard logolu DenizBank Biyometrik Kart sahiplerinin kartlarını dünya çapındaki tüm POS ödeme noktalarında kullanabileceklerini belirtmiştir. Türkiye’nin finansal ekosistemdeki inovasyonlara hızla adapte olduğunu ve diğer pazarlara örnek olduğunu dile getirmiştir. Gürdal, DenizBank ve Mastercard’ın finansal inovasyonu merkeze alarak biyometrik çözümlere yatırım yaparak ödeme deneyimini iyileştirmeyi ve herkes için daha güvenli, hızlı ve kullanışlı hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ