Huawei 2023 yılı finansal sonuçlarını açıkladı

Huawei 2023 yılı finansal sonuçlarını açıkladı

ABONE OL
29 Mart 2024 16:01
Huawei 2023 yılı finansal sonuçlarını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Huawei, 2023 finansal sonuçlarını yayınladı. 2023 performansının tahminleriyle uyumlu olduğunu belirten Huawei, 99,45 milyar dolar gelir ve 12,29 milyar dolar net kar elde ettiğini açıkladı.

 

Huawei, geçtiğimiz yıl boyunca hem kurumsal hizmetler hem de tüketici elektroniği alanlarındaki gelirini artırdı. Bulut bilişim ve dijital güç alanlarında da istikrarını sürdüren Huawei, otomotiv segmentinde de adından söz ettirdi.

 

Huawei, Ar-Ge ve inovasyon odaklı yaklaşımıyla, 2023’te yıllık gelirinin %23,4’ünü oluşturan 23,55 milyar doları her yıl olduğu gibi Ar-Ge’ye yatırdı. Böylece, şirketin son on yıldaki Ar-Ge yatırımı 158,73 milyar dolara ulaştı.

 

Huawei Dönüşümlü CEO’su Ken Hu yaptığı değerlendirmede, “2023 yılı finansal performansımız tahminlerimizle uyumlu şekilde gerçekleşti. Geçtiğimiz birkaç yılda zorluklar yaşamamıza rağmen büyümemizi sürdürdük. Bu başarının altında ise dünya çapındaki müşterilerimizin, iş ortaklarımızın ve dostlarımızın, güveni ve desteği yatıyor. 2024’te bizi yeni bir yolculuk bekliyor. Açık inovasyonu teşvik ederek ve canlı ekosistemler inşa ederek, müşterilerimiz ve toplum için daha büyük değerler yaratacağız. Bu yolda bize katılan ve katılacak olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Tamamen bağlı ve akıllı bir dünya birlikte inşa edelim” dedi.

 

Huawei 2023 yılında, bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısı segmentinde 51,77 milyar dolar gelir elde ederken %2,3 oranında yıllık büyümeye imza attı. Tüketici elektroniği alanında ise 35,96 milyar dolar gelir elde etti ve yıllık bazda bu iş kolunda, %17,3 oranında büyüdü. Bulut bilişim işinde 7,91 milyar dolar gelir elde eden Huawei, bu alanda da %21,9 oranında büyüdü. Dijital güç işinde ise 7,52 milyar dolar gelir elde eden şirket, %3,5 oranında büyümeye imza attı. Akıllı otomotiv çözümlerindeki gelirini ise 672,1 milyon dolar seviyesine ulaştıran Huawei, bu segmentte de %128,1 oranında büyüdü.

 

Huawei, gelecekte de teknolojiye ve açık inovasyona yatırım yapmaya devam ederek, teknolojinin ilerlemesine ve farklı endüstrilerin modernize olmasına yardımcı olacak. Kaliteyi en temel rekabet avantajlarından biri olarak gören Huawei, dünya çapında 9,5 milyon geliştirici ve 46.000 ekosistem iş ortağı ile açık iş birliği modelini uygulamaya devam ediyor. Huawei bu yaklaşımla, bilişim teknolojilerini geliştirmeye, yenilikçi yazılım sistemleri için platform yetenekleri oluşturmaya ve bu yeni teknolojilerle elde edilecek başarıyı teşvik etmeye devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ