ING Türkiye’de Üst Düzey Atama Gerçekleşti

ABONE OL
10 Haziran 2024 12:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ING Türkiye’de üst düzey bir atama gerçekleşti. 6 Haziran 2024 itibarıyla Nermin Güney, Krediler Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Güney, daha önce ING Türkiye‘de Yönetim Kurulu, Denetim ve Risk Komitesi Üyesi olarak görev yapıyordu. Bu atama öncesinde Krediler Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Martijn Kamps ise 1 Haziran 2024’ten itibaren ING Global Kredi Risk Başkanlığı pozisyonuna getirilmiştir. ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, bu atamaların Türkiye’deki büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını belirterek, Güney‘in bankada çeşitli rollerde önemli başarılara imza attığını ve Kamps’ın globalde kritik bir göreve getirilmesinden gurur duyduklarını ifade etti.

Nermin Güney’in Deneyimi ve Rolü

Nermin Güney, 25 yıllık bankacılık deneyimiyle, ING‘nin dijitalleşme stratejisi kapsamında kredi ve yapılandırma süreçlerinde veri odaklı karar alma süreçlerine liderlik edecek. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun olan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finans alanında yüksek lisans yapan Güney, kariyerine 2003 yılında Oyak Bank’ta başladı. ING Türkiye Krediler ekibinde çeşitli liderlik rollerini üstlenen Güney, krediler dönüşüm ve risk analitikleri projelerinde başarılı çalışmalara imza attı. Ayrıca, ING Faktoring, ING Leasing, TBB Risk Merkezi ve Kredi Garanti Fonu’nda yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 2020-2023 yılları arasında ING Fransa’da Riskten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak stratejik dönüşüm projelerinde görev aldı.

 

Martijn Kamps’ın Yeni Görevi

Martijn Kamps, 1 Haziran 2024 itibarıyla ING Global Kredi Risk Başkanlığı görevine atanmıştır. Kamps, yeni pozisyonunda ING Grubu’nun kredi risk stratejisi ve politikalarından sorumlu olacaktır. Kamps, ING Türkiye’de güçlü bir risk organizasyonunun kurulmasında önemli bir rol oynamış olup, globaldeki yeni görevinde de stratejik katkılar sunmaya devam edecektir.

 

Alper Gökgöz’ün Açıklamaları

ING Türkiye Genel Müdürü Alper QGökgöz, atamalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, dijitalleşmeyi stratejilerinin merkezine alarak mükemmel müşteri deneyimi hedefiyle Türkiye’de büyümeyi planladıklarını belirtti. Gökgöz, bu hedefe katkı sağlayacak Krediler Genel Müdür Yardımcılığı görevine, bankada çeşitli başarılara imza atmış deneyimli bir isim olan Nermin Güney’in atanmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca, Martijn Kamps’ın globalde kritik bir göreve getirilmesinden dolayı gurur duyduklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ